به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه: در طرح نظارتی و بازرسی ویژه عید قربان ،کشیک های شبکه دامپزشکی ابرکوه درقالب دو اکیپ سیارویک اکیپ مستقر در شبکه از ساعت ۶ صبح روزعید قربان جهت نظارت بر کلیه فعالیتهای کشتارگاه و همچنین چگونگی نگهداری و توزیع گوشت قربانی فعال خواهند بود.
امیدسالاری سرپرست شبکه دامپزشکی ابرکوه گفت: این اقدام شبکه دامپزشکی به منظور تضمین سلامت مصرفکنندگان گوشت قرمز و پایشهای دام به لحاظ شناسایی احتمالی بیماریهای مشترک بین دام و انسان و ارایه خدمات به همشهریان در روز عید قربان انجام می گردد.
امیدسالاری گفت :در این خصوص ۴ اکیپ نظارتی این شبکه برای اطمینان از سالم بودن دامهای قربانی، بر ذبح و توزیع دام در عید سعید قربان نظارت کرده و خدمات رایگان ارایه میدهند. گروهی ثابت در محل کشتارگاه سنتی دام ابرکوه و دو گروه سیار نیز در سطح این شهرستان و همچنین یک اکیپ مستقر در شبکه دامپزشکی عملیات نظارت و بازرسی لاشههای کشتاری را در سطح این شهرستان انجام خواهند داد.
ایشان همچنین تاکید کردند: یکی از مخاطرات ذبح دام در خارج از کشتارگاه علاوه بر آلودگی زیست محیطی، درگیری احتمالی با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام است لذا در راستای اطمینان از سلامت گوشت و آلایش گوشتی از شهروندان درخواست می گردد دام قربانی خود را جهت ذبح و آماده سازی لاشه تحت نظارت بازرسی بهداشتی به کشتارگاه منتقل کرده و از خدمات بهداشتی و رایگان کشتارگاه بهره مند شوند.
وی تصریح نمود: در صورت احراز موارد تخلف بهداشتی، از متخلفان همراهی و همکاری کننده با ماموران، تعهد کتبی گرفته خواهد شد اما در صورت تکرار تخلف، نسبت به معرفی متخلف به تعزیرات حکومتی اقدام خواهد شد گوشت و امحا و احشای دام آلوده و غیرقابل مصرف، ضبط و معدوم خواهد شد و به قصابی ها و عاملان توزیع گوشت توصیه می شود که برای تداوم امنیت غذایی با ماموران شبکه دامپزشکی همکاری کنند ودام ها را برای قربانی به كشتارگاه انتقال دهند و پس از تاييد بهداشتی لاشه و مهر و لیبل گذاری توسط بازرسين مستقر در كشتارگاه به استفاده از آن اقدام كنند.
ایشان از عموم شهروندان خواست : از خرید گوشت های حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه ها و عموماً در روستاهای اطراف تهیه و وارد چرخه مصرف می شود جداً خودداری کرده و به هنگام خرید گوشت از ممهور بودن به مهر بهداشتی و لیبل دامپزشکی اطمینان حاصل کنند.
وی در پایان با تبریک فرا رسیدن عید قربان به همه مسلمانان جهان به ویژه ملت ایران و مردم شهرستان عنوان کرد: از آنجا که در این روز خجسته هموطنان عزیز اقدام به سنت حسنه قربانی نموده ،لازم به تذکر است شهروندان گرامی نهایت دقت را در انتخاب و خرید دام سالم برای قربانی به عمل آورند .همچنین توصیه میشود جهت پیشگیری و مراقبت از سلامت خودشان در برابر دو بیماری تب مالت و تب کریمه کنگوباید پس ازذبح ،لاشه دام کشتار شده ۲۴ساعت در دمای یخچال نگهداری ولی اندامهای توپر مانند جگر دام باید بین ۴۸تا ۷۲ساعت در دمای چهار درجه نگهداری شود و سپس مصرف شود.
شهروندان در صورت تمایل برای نظارت و ذبح بهداشتی و شرعی دامها و کسب اطلاعات بیشتر از ساعت هشت تا ۱۳ روز عید سعید قربان با شماره تلفن ۰۳۵۳۲۸۳۸۱۳۱ تماس بگیرند.