خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو طی کشتار غیر مجاز در عید سعید قربان
- جمعه, جولای 31, 2020, 11:15
- تمام خبرها
- 374 بازدید
- ثبت نظر
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه: با توجه به فرا رسیدن عید سعید قربان و بیماری مشترک تب کریمه کنگو ازهمشهریان عزیز خواهشمندیم که نسبت به رعایت مسایل بهداشتی جهت قربانی کردن و همچنین فراوری فرآورده های خام گوشتی نهایت دقت را به عمل آورند و حتما گوشت قربانی را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال(دمای۰ تا۴ درجه)قرار داده و سپس مورد مصرف قرار دهند تا از خطر ابتلا به این بیماری خطرناک در امان بمانند.
امیدسالاری سرپرست شبکه دامپزشکی ابرکوه گفت:تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که به وسیله گزش کنه در بهار و تابستان گسترش پیدا می کند و اگر شخصی با دام آلوده یا امعا و احشاء دام آلوده ارتباط داشته ،یا از گوشت و جگر خام و یا نیم پز دام آلوده استفاده کند به این بیماری مبتلا میشود.
سرپرست شبکه دامپزشکی افزود: بیماری کرونا اهمیت بهداشت در جامعه را به ما ثابت کرد تا بتوانیم بیماریهای مشترک میان دام و انسان را کنترل کنیم و با توجه به وضعیت بیماری کرونا در شهرستان ابرکوه و نیز در جهت پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو، از شهروندان خواستاریم از کشتار غیر مجاز دام در عید قربان پرهیز کنند و جهت قربانی کردن به کشتارگاه دام این شهرستان مراجعه کنند.
ایشان تصریح کردند: بیماری تب کریمه کنگو هیچ گونه علامتی در دامهای مبتلا نداشته و بنابراین مردم از کشتار دام بهصورت «غیرمجاز» در منزل خودداری کنند زیرا تمامی ترشحات دام مبتلا به بیماری سرشار از ویروس است.ضروری است مردم ذبح دام را حتماً توسط افراد متبحرو ضابطین بهداشتی انجام دهند و افرادی که با ذبح دام سر و کار دارند باید نکات بهداشتی را رعایت و از دستکش ،عینک و لباس مناسب استفاده کنند تا به بیماری تب کریمه مبتلا نشوند.همچنین فرآوردههای دامی را ۲۴ ساعت بعد از کشتار در دمای یخچال نگهداری کنند تا احتمال ابتلاء به تب کنگو به میزان زیادی کاهش یابد
وی افزود: شروع ناگهانی تب، درد عضلانی و خونریزی از جمله علائم مهم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو میباشد و از راه های انتقال این بیماری میتوان به گزش کنه، تماس مستقيم ( پوششهاي مخاطي) با خون و ترشحات يا بافت هاي آلوده (بخصوص افرادي كه درصنعت دام نقش دارند از جمله دامپزشكان، دامپروران، كاركنان كشتارگاه) و در اثر تماس با افراد بيمار و يا وسايل آلوده آنها یا گاهی اوقات زنان خانه دار در اثر تماس با خون و ترشحات یا بافت های آلوده هنگام قطعه قطعه کردن گوشت و جگر دام بلافاصله پس از ذبح و بدون استفاده از دستکش ، تنفس در محیط های آلوده ، مصرف جگر خام یا نیم پز نیز اشاره کرد .
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .