تب خونریزی دهنده کریمه کونگو

تب خونریزی دهنده کریمه کونگو

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه: دکتر حسن شیخی سرپرست اداره دامپزشکی این شهرستان از افزایش احتمال ابتلا به تب کریمه کونگو در فصول گرم سال خبر داد.
ایشان  بیان نمود: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه می‌توان از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.، اظهار کرد: این بیماری به صورت معمول از طریق گزش كنه های آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافت¬های دام¬های آلوده در زمان كشتار دام به انسان منتقل می شود.
كنه هایی كه از این دام های آلوده خونخواری می كنند می توانند آلوده شده و آلودگی را به نوزادان خود منتقل نمایند. بافت های مختلف این دام ها از جمله خون و گوشت آلوده هستند و می توانند ویروس را در محیط منتشر كنند و یا در صورت تماس به انسان منتقل نمایند. بنابراین كشتار دام ها در كشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام كشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.
وی افزود:  آلودگی با این ویروس در دام ها بیماری بالینی ایجاد نمی كند با اینهمه ممكن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت های بدن یكی از نشانه های بیماری در انسان است كه در مراحل آخر بیماری اتفاق می افتد.
شیخی  با بیان اینکه گوشت دام‌های ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشاء دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود  تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می افتد این ویروس از بین برود ، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.
ایشان در پایان از دامداران خواست تا در صورت مشاهده کنه  از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند و استفاده از سموم را برای از بین بردن آنها توصیه نمود .

درباره نویسنده

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2024 شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه. محفوظ است.
رفتن به نوار ابزار